Wilman ajankohtaiset tietoturvavinkit lukuvuoden alkuun

Visman tiedote 13.9.2023

Koulujen palatessa arkeen haluamme muistuttaa tietoturvallisista käytänteistä kaikissa digitaalisissa palveluissa. Jokainen meistä voi omalta osaltaan varmistaa, että myös Wilman käyttö on turvallista. Onhan sinulla nämä asiat kunnossa? 

 

  1.  Kaikki voivat omalta osaltaan vaikuttaa tietoturvan tasoon. Yksi tärkeimmistä tavoista tähän on valita turvallinen salasana.
  2. Pidä huolta salasanastasi. Mikään tietoturvamekanismi ei auta, jos salasana ja tunnus joutuvat vääriin käsiin.
  3. Ota monivaiheinen tunnistautuminen käyttöön Wilma-ohjeiden avulla
  4. Ole varovainen sähköpostin linkkien kanssa. Osa verkkohyökkäyksistä tapahtuu sähköpostikalastelun kautta.
  5. Varmista, että olet oikealla Wilma-sivulla. 

Tietoturvan tasoa on mahdollista vielä syventää ottamalla käyttöön WOID-palvelu (Wilma OpenID), jonka avulla Wilman saa kytkettyä AzureAD-palveluun.

Wilma OpenID tuo mahdollisuuden hyödyntää esim. Microsoft Azure AD:n autentikointia Wilmaan kirjautuessa. Azure AD:n avulla voit toteuttaa vankat suojaustoimenpiteet tietojesi suojaamiseksi ja vaatimusten täyttämiseksi. Azure AD:n kautta saat käyttöösi useita ominaisuuksia, kuten monivaiheinen tunnistautuminen ja ehdollinen pääsy, jotka auttavat sinua suojaamaan tietosi. Azure AD:n kautta saat myös kattavat raportointi- ja tarkastusominaisuudet. WOID-palvelu on mahdollista ottaa käyttöön opettajille, henkilökunnalle sekä opiskelijoille.

Azure AD:n avulla voit:

Azure AD:tä voidaan siis käyttää Wilman suojaamiseen. Tämä auttaa pitämään tiedot turvassa ja noudattamaan alan säädöksiä.

Azure AD auttaa parantamaan turvallisuutta tarjoamalla kertakirjautumisen (SSO) ja monivaiheisen tunnistautumisen (MFA), mikä helpottaa käyttäjien henkilöllisyyksien hallintaa ja kulunvalvontaa. SSO:n avulla käyttäjät voivat käyttää kaikkia sovelluksiaan yhdellä tunnuksella. Tämä auttaa parantamaan turvallisuutta vähentämällä käyttäjien muistamien salasanojen määrää. MFA tarjoaa lisää suojaustasoa vaatimalla käyttäjiä vahvistamaan henkilöllisyytensä toisella tekijällä, kuten tekstiviestillä tai autentikointisovelluksella.

Azure AD:n avulla kunnan tietohallinto voi myös hallita käyttäjien identiteettejä ja rooleja sekä määrittää suojausasetuksia organisaatioilleen. Azure AD tarjoaa useita suojausominaisuuksia, kuten salasanakäytäntöjä ja toiminnan valvontaa, joiden avulla voit pitää käyttäjäsi ja tietosi turvassa.

 

Myös me Visma Enterprisella huolehdimme omalta osaltamme Wilman tietoturvasta ja kehitämme tietoturvaa jatkuvasti, parhaiden käytäntöjen mukaisesti.